Την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας έθεσε στον Υπουργό Τουρισμού ο Δ. Σταμενίτης.

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας και την ανάδειξη της περιοχής ως έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό, συναντήθηκε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2021 με τον Υπουργό Τουρισμό κ. Βασίλη Κικίλια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει ο Νομός Πέλλας και η ανάγκη σύνδεσης των ιδιαίτερων στοιχείων που διαθέτει κάθε περιοχή του Νομού.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης, ο Νομός Πέλλας στο σύνολο του προσφέρει αρχαιολογικό, βυζαντινό, χειμερινό, ιαματικό και θρησκευτικό τουρισμό και αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμού τη συμβολή του Υπουργείου, μέσα από την ένταξη της Πέλλας σε ειδικά προσαρμοσμένη καμπάνια προβολής της με στόχο την αύξηση των ημερών διαμονής των επισκεπτών αλλά και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο Υπουργός από την πλευρά του ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για την αναβάθμιση συνολικά του ελληνικού τουρισμού. Στο σχεδιασμό αυτόν κάθε περιοχή θα συμμετέχει ανάλογα με το είδος του Τουρισμού που προσφέρει. Ζήτησε από το Βουλευτή να βρίσκονται σε επικοινωνία και ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή στο άμεσο μέλλον προκειμένου να διεξαχθεί μια συζήτηση και με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για ένα ολοκληρωμένο πλάνο προβολής και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος.