Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Πέτσα, είχε την Τρίτη (19.01.2021) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Ο Βουλευτής συνεχάρη το κ. Πέτσα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε να έχει μια παραγωγική θητεία.

Το βασικό θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν ο τρόπος με τον οποίο το Κράτος μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πως μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τους Δήμους, ώστε αυτοί να έχουν τα εφόδια να παράγουν έργο προς όφελος πάντοτε της κοινωνίας και των πολιτών.

Ο κ. Σταμενίτης παρουσίασε στον κ. Πέτσα τα θέματα που απασχολούν τους τέσσερις Δήμους του Νομού Πέλλας και του ζήτησε να υπάρχει μια άμεση συνεργασία προκειμένου τόσο στις πόλεις του Νομού όσο και στα χωριά να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις μέσα από την έγκριση έργων για τους Δήμους.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας τόνισε ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει στην πράξη τους όλους τους Δήμους, χρησιμοποιώντας πρωτίστως τα δύο βασικά εργαλεία που έχει στα χέρια της, το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».