Συνέντευξη στην εφημερίδα Pella News

Η Πέλλα πρέπει να πιάσει πρώτη θέση. Να περάσουμε από την εποχή της στασιμότητας, στην εποχή της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

Διονύσης Σταμενίτης

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Είστε και πάλι υποψήφιος και μάλιστα διατηρώντας τη δυναμική των προηγουμένων ετών.

Αρχικά να πω ότι είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την απόφαση του αυτή.

Τα τελευταία 4,5 χρόνια βρίσκομαι σε κάθε γωνιά της Πέλλας, συζητώ και βλέπω τα προβλήματα από κοντά. Αφουγκράζομαι την αγωνία των παραγωγών που νιώθουν απροστάτευτοι από τις διαθέσεις του καιρού, αντιλαμβάνομαι τον μόχθο των ανθρώπων της αγοράς που βλέπουν μέρα με τη μέρα τη ζήτηση να συρρικνώνεται, κατανοώ την αγανάκτηση όλων των πολιτών που νιώθουν ότι χρησιμοποιούν ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, συζητώ με τους επαγγελματίες στον τουριστικό κλάδο που παλεύουν κυριολεκτικά μόνοι τους σε μια τεράστια και ανταγωνιστική αγορά, ζω την ίδια ακριβώς αγωνία με τους ελεύθερους επαγγελματίες που τους έχει γονατίσει η αυξημένη φορολογία.

Τώρα ήρθε η στιγμή που ζητώ από τους συμπολίτες μου να με εμπιστευτούν και να με επιλέξουν για να μπορέσουμε οργανωμένα και με την εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έχω καταθέσει στην κρίση τους, να λύσουμε τα προβλήματα, να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τον Νομό μας και να βάλουμε την Πέλλα στην πρώτη θέση.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Από το 2015 ο κόσμος έχει υποστεί μία συγκεκριμένη πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέχει από την φιλοσοφία που διέπει τη ΝΔ. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

Κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πως μπορεί κανείς να ξεχάσει τα ψέματα, τον διχαστικό λόγο, το καταστροφικό πρώτο 6μηνο του 2015 που μας κόστισε 100 δις, την απόλυτη απαξίωση της χώρας διεθνώς, την κατασκευή σκανδάλων, τις ευθείες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, την απαξίωση των θεσμών και την τεράστια εθνική υποχώρηση. Αυτά όμως αποδοκιμάστηκαν στην κάλπη των ευρωεκλογών και θα αποτελούν οριστικό παρελθόν το βράδυ της 7ης Ιουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη έρχεται με μια κυβερνητική πρόταση που αφορά όλους τους Έλληνες, δεν κάνει διακρίσεις, ενώνει και δεν διχάζει. Είναι μια πρόταση αναγέννησης και ανασυγκρότησης της χώρας. Απέναντι στην πολιτική της μιζέριας εμείς απαντάμε με προτάσεις για ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα. Απαντάμε με φως σε μια πολιτική που προσπάθησε να βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Υπάρχει πλέον συγκεκριμένο πρόγραμμα, που όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης θα αλλάξει πολλά όσον αφορά τη μεσαία τάξη και την αγορά. Μπορεί πραγματικά η Ελλάδα να αλλάξει ρότα;

Το πρόγραμμά μας στοχεύει στην ανασυγκρότηση όλων των τομέων της δημόσιας σφαίρας. Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για την οικονομία, τον αγροτικό τομέα, τις επενδύσεις, την παιδεία, την υγεία, το μεταναστευτικό, την προστασία του πολίτη. Όλες αυτές οι μεταρρυθμιστικές τομές που περιλαμβάνει έχουν ως βασικό στόχο την ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων που έχουν πληγεί περισσότερο αυτά τα δύσκολα χρόνια. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα φέρει θετικά αποτελέσματα στην οικονομία, τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγορά και στα μεσαία στρώματα. Και μάλιστα έχω την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Στον Νομό Πέλλας είδαμε συγκεκριμένα πράγματα όσον αφορά πολιτικές, τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε άλλα ζητήματα(φυσικό αέριο, προαστιακό κλπ.). Είδατε κάτι ουσιαστικό;

Δυστυχώς, ο Νομός μας έχει υποφέρει αρκετά από λόγια και εξαγγελίες που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Η Πέλλα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο. Δεν αντέχουμε να χάνουμε άλλες ευκαιρίες. Είναι καλή η καταγραφή, είναι πολύ σωστές οι καταγγελίες πολιτικών πρακτικών όταν αυτές θίγουν τα συμφέροντα του τόπου μας και των πολιτών του, αλλά επιβάλλεται να συνοδεύονται από προτάσεις υλοποιήσιμες. Εδώ υπάρχουν ζητήματα που λιμνάζουν για χρόνια, αυτό δεν πρέπει να αλλάξει; Και φυσικά πρέπει και εννοείται ότι μπορούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί η Πέλλα είναι ένας τόπος που αξίζει!

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Είχατε καταφέρει να γίνει διαχωρισμός της Εφορίας Αρχαιοτήτων και να αποκτήσει, επιτέλους, η Πέλλα, δική της υπηρεσία αυτόνομη. Πόσο βοήθησε αυτό πιστεύετε την περιοχή της Πέλλας;

Κύριε Παπαδόπουλε, ο διαχωρισμός της Εφορίας Αρχαιοτήτων ήταν από τους πρώτους στόχους που είχα θέσει στην πρώτη μου θητεία, ως Βουλευτής. Έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο. Η ύπαρξη κοινής Εφορείας Αρχαιοτήτων για χρόνια καθυστέρησε την ανάπτυξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού μας προϊόντος. Πιστεύω πως φαίνεται και από την δραστηριότητα πια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας ότι ήταν μια επιλογή που δικαιώθηκε. Σαφώς και υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να γίνουν. Και σε αυτά πρέπει να λειτουργήσει υποστηρικτικά μια κεντρική κυβερνητική πολιτική για τον πολιτισμό. Χάθηκαν για τον πολιτισμό 4,5 χρόνια όπως χάθηκαν για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό και άλλα. Αυτό θα το αλλάξουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τον κόσμο για την κάλπη της 7ης Ιουλίου;

Οι Έλληνες έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά. 10 χρόνια κρίσης είναι πάρα πολλά. Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα αποφασίσουν ποια κυβέρνηση θα τους οδηγήσει στο μέλλον. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι η επιλογή τους θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που καταθέσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, μιλήσαμε στους πολίτες με ειλικρίνεια, κάναμε αυτοκριτική, ανανεωθήκαμε και ενωμένοι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα μας δημιουργεί ένα φάσμα ευκαιριών που πρέπει και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος του τόπου μας. Η υλοποίηση των μεγάλων έργων πρέπει να περιλαμβάνει την κατασκευή του οδικού άξονα Έδεσσα – Γιαννιτσά – Θεσσαλονίκη. Η εφαρμογή του προγράμματος υγείας δεν μπορεί να αποκλείει τα Νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας. Το στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό και τον πολιτισμό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος και της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τέλος, η αλλαγή στον τρόπο αξιοποίησης του πρωτογενούς τομέα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, να εκμεταλλευτούμε το πιο δυνατό μας «χαρτί», την τεράστια παραγωγή μας και τα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα μας.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να αγωνιστώ ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να περάσουμε από την εποχή της στασιμότητας, στην εποχή της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του, δυνατά και αποτελεσματικά.