Συνέντευξη στην εφημερίδα Εδεσσαϊκή

Βρίσκομαι στην πολιτική γιατί πρωτίστως θέλω να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου.

Διονύσης Σταμενίτης

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Καταρχήν θα θέλαμε ένα σχόλιο για την υποψηφιότητά σας.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τον Νομό Πέλλας είναι μεγάλη μου τιμή και θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο της παράταξης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυρία Βαγουρδή πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική πρέπει να έχει μια πειστική απάντηση γιατί το κάνει αυτό. Προσωπικά βρίσκομαι στην πολιτική γιατί πρωτίστως θέλω να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου και γιατί πιστεύω στις τεράστιες δυνατότητες του τόπου μας. Δεν προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής. Είμαι στην πολιτική και διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για την εκπροσώπηση του τόπου μας, την ανάπτυξη και την πρόοδο του. Πιστεύω ότι η χώρα, με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να πάει μπροστά και να γίνει μια χώρα πιο φωτεινή. Αυτό είναι μια ευκαιρία που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για τον Νομό μας. Δεν μπορούμε να αφήνουμε να χάνεται άλλος χρόνος.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με εμπιστευτούν και να μου δώσουν τη δύναμη να εκπροσωπήσω τον Νομό Πέλλας δυνατά και αποτελεσματικά!

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Το αποτέλεσμα της Ευρωκάλπης της 26ης Μαΐου έφερε αισθητά μπροστά τη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση ν’ αναγκαστεί να προχωρήσει σε προκήρυξη Εθνικών Εκλογών για τις 7 Ιουλίου. Είστε αισιόδοξος ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου; Και θα καταφέρει την Αυτοδυναμία;

Η Νέα Δημοκρατία αναμφίβολα πέτυχε μια μεγάλη εκλογική νίκη στις ευρωεκλογές καθώς και στις περιφερειακές εκλογές με την επικράτηση της σε 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπως πολύ εύστοχα έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η κάλπη δεν είναι μισογεμάτη, είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει από την αρχή. Το πρώτο βήμα έγινε, όμως δίνουμε τον αγώνα μέχρι την τελική επικράτηση στης 7 Ιουλίου. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, επιβραβεύοντας τις θέσεις και τις πολιτικές προτάσεις για ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιο είναι το πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά την άποψή σας;

Λέμε την αλήθεια. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις μεγαλοστομίες και τα ευχολόγια. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα με εφαρμόσιμες προτάσεις που δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και την ελπίδα ότι θα βγούμε οριστικά από την κρίση. Θα το είχαμε άλλωστε καταφέρει το 2015 αν τότε όλο το τόξο του εθνικολαϊκισμού δεν έριχνε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προεκλογικές του ομιλίες αναφέρθηκε στο “κακό χάλι” του δρόμου “Θεσσαλονίκη – Εδεσσα – Φλώρινα”, τονίζοντας ότι η βελτίωσή του θ’ αποτελέσει κυρίαρχη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, όταν γίνει κυβέρνηση. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

Όπως σημείωσα και παραπάνω η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της χώρας. Εξηγεί δηλαδή τι θα κάνει, πως θα το κάνει και από που θα βρει τα λεφτά για να το κάνει. Αυτό για να γίνει σημαίνει ότι έχεις ιεραρχήσει τα προβλήματα και έχεις εξασφαλίσει πως θα τα λύσεις ακολουθώντας τον σχεδιασμό σου. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις επισκέψεις του στον Νομό μας αναγνώρισε αυτό που ζούμε όλοι μας καθημερινά ότι δηλαδή δεν επιτρέπεται ο Νομός Πέλλας του 21ου αιώνα να βρίσκεται αποκλεισμένος από τα κεντρικά οδικά δίκτυα. Για αυτό στο πρόγραμμα των υποδομών και των οδικών δικτύων η κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα – Φλώρινα βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Ποια είναι τα προβλήματα της Πέλλας που έχουν συσσωρευτεί και παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια κατά τη γνώμη σας, η επίλυση των οποίων θ’ αποτελέσει και προτεραιότητά σας;

Η δική μου πρόταση για το αύριο του Νομού Πέλλας βασίζεται σε 4 κεντρικούς άξονες:
Πρώτον, στο τέλος της συγκοινωνιακής μας απομόνωσης και στη σύνδεση μας με τα κεντρικά οδικά δίκτυα. Δεύτερον, στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη και ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων. Τρίτον στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και του τουριστικού μας προϊόντος και τέλος, στην ενίσχυση των υποδομών και των εξοπλισμών στον τομέα της υγείας. Αυτοί είναι οι τομείς στους οποίους πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, ώστε να δώσουμε λύσεις, να ξεπεράσουμε προβλήματα και να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Πιστεύω ότι μπορούμε και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στην προσπάθεια αυτή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: κ. Σταμενίτη, ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες από τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου;

Βασικός μου στόχος είναι να εξηγήσω με σαφήνεια σε όλους μου τους συμπολίτες για ποιόν λόγο ζητώ την ψήφο τους. Να εξηγήσω τις θέσεις και τις προτάσεις μου όσο καλύτερα γίνεται και να τους πείσω ότι αξίζω την εμπιστοσύνη τους. Είμαι αισιόδοξος ότι οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε καθημερινά, συζητάμε και οραματιζόμαστε έναν τόπο που θα βρίσκεται στην πρώτη θέση, θα αξιολογήσουν θετικά την πρόταση μου και θα μου δώσουν την εντολή να τους εκπροσωπήσω. Προσδοκώ βέβαια, το βράδυ της 7ης Ιουλίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να δώσουν καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να γίνει πράξη η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.