Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί σε 209 σχολεία του Νομού Πέλλας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, υπογράφηκε η τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε 209 σχολεία του Νομού Πέλλας.

Σε επικοινωνία του με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Βουλευτής Πέλλας ενημερώθηκε ότι ικανοποιείται το αίτημα για την τοποθέτηση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες της Πέλλας, το οποίο είχε θέσει στην Υφυπουργό προ δύο μηνών, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Νομού Πέλλας. Παράλληλα ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η διαδικασία προσλήψεων και τοποθετήσεων ολοκληρώθηκε σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής τόνισε: «Η τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία είναι μια βαθιά τομή στην ελληνική εκπαίδευση καθώς, για πρώτη φορά, ένας πολύ μεγάλος αριθμός ειδικών ψυχικής υγείας θα βρίσκονται δίπλα στις μαθήτριες και στους μαθητές και κατ’ επέκτασιν σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Σε μια περίοδο όπου λόγω της υγειονομικής κρίσης, οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται και η καθημερινότητα μας έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, η έμπρακτη υποστήριξη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί μια ουσιαστική πολιτική επιλογή. Στο Νομό Πέλλας θα καλυφθεί το σύνολο σχεδόν των σχολικών μονάδων με 183 σχολεία και 26 σχολικές μονάδες».