Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Χρηματοδότηση ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων λόγω COVID – 19

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης στη Βουλή.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων για την κάλυψη των απωλειών από τις συνέπειες του κορονοϊού. Ο κ. Σταμενίτης έθιξε το ζήτημα στον Υφυπουργό, ο οποίος γνωρίζει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα ερασιτεχνικά σωματεία εξαιτίας της διακοπής των πρωταθλημάτων και των υπόλοιπων διοργανώσεων τη περασμένη άνοιξη.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε μια λίστα σωματείων του Νομού Πέλλας που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και μετέφερε στον Υφυπουργό την αγωνία των παραγόντων του αθλητισμού για την επόμενη ημέρα, ζητώντας να ενημερωθεί για τη διαδικασία χορήγησης των σωματείων, που έχει ανακοινωθεί.

Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός το Βουλευτή απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί κάποιο σωματείο στη χρηματοδότηση, που προβλέπει το Υπουργείο να δώσει στους αθλητικούς συλλόγους, είναι αυτοί να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αθλητικών συλλόγων.

Σε περίπτωση που ορισμένα σωματεία δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί, θα πρέπει να κάνουν προεγγραφή, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αφού ετοιμάσουν το φάκελο ειδικής αθλητικής αναγνώρισης τότε θα εγγραφούν. Το ύψος της χρηματοδότησης για κάθε σωματείο θα δοθεί σύμφωνα με τρία κριτήρια: α. αριθμός τμημάτων, β. αριθμός αθλητών και γ. αριθμός προπονητών.