Επικοινωνία με πωλητές λαϊκών αγορών βιομηχανικών προϊόντων.

Επικοινωνία με πωλητές λαϊκών αγορών από την περιοχή της Αλμωπίας που δραστηριοποιούνται στο τμήμα των βιομηχανικών προϊόντων είχε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματα και τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία έχουν προκύψει εξαιτίας των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως ενημέρωσαν το Βουλευτή οι πωλητές λαϊκών αγορών, η επιβολή του lock down έχει προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική τους κατάσταση. Μάλιστα στη σχετική επιστολή που έδωσαν στον κ. Σταμενίτη, στην οποία αναφέρουν αναλυτικά τις θέσεις τους, σημειώνουν πως το γεγονός ότι για την εν λόγω κατηγορία πωλητών δεν προβλέπονται μέτρα παρόμοια με αυτά που εφαρμόστηκαν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου πχ. click away, ηλεκτρονικές ή τηλεφωνικές πωλήσεις, δημιουργία e-shop, έχει μηδενίσει ουσιαστικά τη δραστηριότητα τους.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, από πλευράς των πωλητών υπήρξε η αναγνώριση της προσπάθειας της κυβέρνησης, η οποία έχει ενισχύσει με έκτακτη χρηματοδότηση τους επαγγελματίες του κλάδου. Ωστόσο η παρατεταμένη αναστολή των δραστηριοτήτων τους, προς όφελος και προστασία της δημόσιας υγείας, έχει δημιουργήσει μια ανισορροπία στον προσωπικό προϋπολογισμό του καθενός.  

Ο Βουλευτής, αφού άκουσε τα αιτήματα τους, ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να προωθηθούν οι προτάσεις τους και να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης τους, στο πλαίσιο πάντα των μέτρων στήριξης που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για τους πληττόμενους κλάδους. Ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ώστε να τους ενημερώνει για κάθε εξέλιξη που τους αφορά  αλλά και να γίνεται αποδέκτης των αιτημάτων τους. Κλείνοντας ο Βουλευτής σημείωσε ότι ήδη έχει καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Αναφορά τις θέσεις και τις προτάσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας πωλητών και αναμένει τις σχετικές απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών.

Μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας ο κ. Σταμενίτης απευθύνθηκε αμέσως στο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη στον οποίο και μετέφερε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των πωλητών.