Αίτημα για έκδοση εγκυκλίου για τη λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων

Επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σταμπουλίδη είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής μετέφερε την ανησυχία των προεδρείων και των μελών των Συλλόγων για την έναρξη των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων των Πολιτιστικών Συλλόγων. Τόνισε, την αναγκαιότητα να υπάρξουν σαφείς οδηγίες προς όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, καθώς όπως σημείωσε στις περισσότερες φορές τα μαθήματα και η διδασκαλία των παραδοσιακών χορών απαιτούν επαφή και μικρές αποστάσεις.

Στα πλαίσια της διασφάλισης της δημόσια υγείας αλλά και της παροχής δυνατότητας στους Πολιτιστικούς Συλλόγους να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες του, ο Βουλευτής ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα, την έκδοση σχετικής εγκυκλίου, βάσει της οποίας θα ορίζονται με ακρίβεια τα μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης, είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Σωματείων, τα οποία αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής παράδοσης, κρατώντας τα ήθη και τα έθιμα ζωντανά μέσα από την δράση και το έργο τους.

Τέλος ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έθιξε εκ νέου και το ζήτημα της χρηματοδότησης των Πολιτιστικών Σωματείων και των Συλλόγων, οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν πραγματοποίησαν φέτος το καλοκαίρι τους καθιερωμένους χορούς και τις εκδηλώσεις τους, τα οποία αποτελούν την κύρια πηγή των εσόδων τους.

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής κατέθεσε σήμερα ως αναφορά την επιστολή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατάδων Πέλλας «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», σχετική με το ζήτημα.