Να επανεξεταστεί το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με θέμα την οικονομική ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων.

Επαναφέροντας το αίτημα που είχε καταθέσει με κοινοβουλευτική του ερώτηση στις 4 Μάϊου, ο κ. Σταμενίτης τονίζει στην επιστολή του ότι μια από τις επιπτώσεις της επιβολής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 ήταν και οι μεγάλες οικονομικές απώλειες για τα Πολιτιστικά Σωματεία και τους Συλλόγους ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με το Βουλευτή, η αναγκαία απαγόρευση της διεξαγωγής των καθιερωμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων στέρησε από τα σωματεία και τους συλλόγους μια σημαντική πηγή των εσόδων τους, σε πολλές περιπτώσεις ίσως και τη μοναδική.

Δεδομένων των παραπάνω ο Βουλευτής επισημαίνει ότι κρίνεται απολύτως απαραίτητο να εξεταστεί το πλαίσιο των μέτρων στήριξης που μπορούν να ληφθούν από την Πολιτεία για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Πολιτιστικά Σωματεία, προκειμένου τα παραπάνω να μην οδηγηθούν σε παύση λειτουργίας.

Ο κ. Σταμενίτης κλείνει την επιστολή του τονίζοντας ότι είναι σημαντικό στη δύσκολή αυτή συγκυρία η Πολιτεία να βρεθεί δίπλα στους ανθρώπους που στο πέρασμα των χρόνων κρατούν, με προσωπική φροντίδα και αδιάλειπτη προσφορά, ζωντανή την ελληνική παράδοση και τα τοπικά ήθη και έθιμα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προηγούμενες ενέργειες του Βουλευτή σχετικά με το ζήτημα: https://stamenitis.gr/politistikoi-sullogoi-stamenitis/