Να δοθεί παράταση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης ζητά να δοθεί παράταση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου περισσότεροι πολίτες και περισσότερα νοικοκυριά να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την πτώση στην τιμή του πετρελαίου.

Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης τονίζει ότι: «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές. Κύριο παράγοντα της αυξητικής αυτής τάσης, εκτός από τις καιρικές συνθήκες, αποτελεί η πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως ο Νομός Πέλλας, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται στα 0,70 – 0,72 ευρώ ανά λίτρο, τιμή πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 8 ετών».

Παράλληλα, ο Βουλευτής σημειώνει ότι η ενδεχόμενη παράταση, εκτός από τη δυνατότητα που θα δώσει στους πολίτες να προμηθευτούν πετρέλαιο σε χαμηλές τιμές, θα λειτουργήσει ευεργετικά και για τα μικρά πρατήρια καυσίμων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες και συρρίκνωση της οικονομικής τους δραστηριότητας λόγω των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία που έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση της κατανάλωσης της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεδομένα, ο κ. Σταμενίτης τονίζει ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, όπως έχει διαμορφωθεί, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε τα νοικοκυριά να μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο, αποθηκεύοντας και για τον επόμενο χειμώνα ενώ ταυτόχρονα η αυξημένη τάση για κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να εξισορροπήσει τη μειωμένη δραστηριότητα των καυσίμων κίνησης και να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα των πρατηρίων που πλήττονται.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης