Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σύγχρονη και πράσινη περιβαλλοντική πολιτική

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε τη Δευτέρα (04.05.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Στην ομιλία του, επι της αρχής του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό, πράσινο και φιλο-επενδυτικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, το οποίο ικανοποιεί παράλληλα και λαϊκά αιτήματα, δίνοντας λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η νομοθέτηση της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως οι δασικοί χάρτες.

Επιπρόσθετα ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στη σημασία του νομοσχεδίου, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και τις συνέπειες που έχει επιφέρει στην οικονομία. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Νομοθετικές πρωτοβουλίες τέτοιου χαρακτήρα αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν τις εξετάσουμε υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων της υγειονομικής κρίσης. Είναι δεδομένο ότι της πανδημίας ακολουθεί η οικονομική ύφεση. Και σε αυτά τα πλαίσια είναι που επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε, περισσότερο από ποτέ, ότι ο πραγματικός μας συμπαραστάτης είναι ο φυσικός μας πλούτος. Οι πράσινες επενδύσεις πρέπει και θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την πανδημία. Πάντοτε βέβαια με σεβασμό στο περιβάλλον».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι η  εισαγωγή και ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από την υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας όπως παρουσιάστηκε στον ελληνικό λαό. Είναι η υλοποίηση των θέσεων του κυβερνώντος κόμματος για το τι χρειάζεται μια σύγχρονη και πράσινη περιβαλλοντική πολιτική.

Το παρόν σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το Βουλευτή, έρχεται:

Πρώτον, για να διευκολύνει τις διαδικασίες χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη φιλική προς το περιβάλλον πολιτική.

Δεύτερον, για να ενθαρρύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Και τέλος, για να ενισχύσει τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας χωρίς να επιτρέπει ανεξέλεγκτες εκμεταλλεύσεις του φυσικού μας πλούτου.

Το βίντεο της τοποθέτησης στην Ολομέλεια.