Αναλυτικά στοιχεία για τη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών οπωροκηπευτικών κατέθεσε στο ΥΠΑΑΤ ο Σταμενίτης.

Συνεχίζει τις ενέργειες του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης αναφορικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών οπωροκηπευτικών, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρή απώλεια εισοδήματος, κυρίως λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε λαϊκές και υπαίθριες αγορές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που ξεκίνησε ήδη από την περασμένη άνοιξη, ο Βουλευτής σε συνεργασία με συνεταιρισμούς και παραγωγούς των εν λόγω προϊόντων κατέθεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρωμένο φάκελο στοιχείων που αποδεικνύουν τη ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί στο εισόδημα τους, εξαιτίας τη μη διάθεσης των προϊόντων και της μείωσης των τιμών πώλησης των προϊόντων.

Με τον τρόπο αυτό ξεπερνούνται τα εμπόδια που προκύπταν από την έλλειψη ακριβών στοιχείων για τις εν λόγω καλλιέργειες και ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται να γίνουν τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο για την έγκριση του κονδυλίου που θα κατευθυνθεί προς την αποζημίωση των παραγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας έχει καταθέσει ερώτηση ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Δείτε σχετικό link: https://stamenitis.gr/laikes-agores/

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Βουλευτή σχετικά με το θέμα: