Ο προϋπολογισμός του 2021 δίνει προοπτική, προσφέρει πραγματική ελπίδα και μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι

Ομιλία Διονύση Σταμενίτη στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021

«Ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη των πολιτών του Νομού Πέλλας».

Επι της συζητήσεως για τον προϋπολογισμό του 2021 στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Βουλευτής που πήρε το λόγο από τους πρώτους, στάθηκε ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού, ο οποίος, όπως τόνισε, παρόλο που κατατίθεται σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και έντονης αστάθειας λόγω της υγειονομικής κρίσης, είναι ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός και συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς επίσης και κοινωνικά δίκαιος, προνοητικός και με σαφή προσανατολισμό προς την ανάπτυξη και την πρόοδο της οικονομίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Σταμένιτης τόνισε τη σημασία που έχουν τα μέτρα που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας στην περίοδο της πανδημίας, τα οποία για το 2020 έφθασαν στα 23,9 δις ενώ για το 2021 προβλέπονται μέτρα στήριξης ύψους 7,5 δις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Βουλευτή και στα εργαλεία που επιτρέπουν τη χώρα μας να κρατηθεί σε καλύτερα νούμερα ύφεσης για φέτος από όσο θα μπορούσε να είναι βάσει των συνεπειών της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο και να προβλέπεται ανάπτυξη για το 2021, και αυτά είναι η πιστή εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού έργου από πλευράς κυβέρνησης, η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η χώρα και η ελληνική οικονομία από τις διεθνείς αγορές μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 καθώς και η αύξηση των αποδόσεων της Ελλάδας στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων.

Μιλώντας για τα μέτρα ενίσχυσης ο Διονύσης Σταμενίτης έκανε εκτενή αναφορά στα ποσά που δόθηκαν για τη στήριξη των πολιτών του Νομού Πέλλας, δίνοντας στοιχεία για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των εργαζομένων. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ενισχύσεις που έχουν δοθεί προς τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα που επλήγησαν από τον κορωνοϊό σε προϊόντα όπως τα σπαράγγια, οι ελιές, η πατάτα, τα αμνοερίφια, τα άνθη αλλά και για το επόμενο κύμα ενισχύσεων, λόγω covid-19, σε θερμοκηπιακά προϊόντα και το οινοποιήσιμο σταφύλι. Στο κλείσιμο της αναφοράς του στο Νομό Πέλλας, ο Βουλευτής μίλησε και για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων Γιαννιτσών και Έδεσσας, λέγοντας ότι: «είχαμε πάνω από 150 προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι προστέθηκαν στους 880 εργαζόμενους και παράλληλα στα 11.000.000 ευρώ του προϋπολογισμού για τα δύο Νοσοκομεία έχουν προστεθεί ήδη 4.100.000 και αναμένονται άλλες 1.600.000 ευρώ».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι: «Είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε η εμφάνιση του κορονοϊού θα συζητούσαμε σε μια εντελώς διαφορετική βάση. Όμως καμιά φορά στην πολιτική, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών και ο σωστός τρόπος αντίδρασης σε κρίσιμες συνθήκες έχουν μεγαλύτερη αξία από την επίτευξη μιας επιτυχίας σε καιρούς ομαλότητας. Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη σιγουριά στον ελληνικό λαό ότι και στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για αυτό και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του. Ο προϋπολογισμός του 2021 δίνει προοπτική, προσφέρει πραγματική ελπίδα και μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι»

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας του Βουλευτή Πέλλας:

Δ. Σταμενίτης _ Προϋπολογισμός 2021 _ 12.12.2020 – YouTube