Ομιλία Δ. Σταμενίτη στο ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών για τις ρυθμίσεις οφειλών

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας».

Ο Βουλευτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εστίασε στη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος σε ένα μεγάλο και διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα που λέγεται ιδιωτικό χρέος, το οποίο ταλανίζει και ταλαιπωρεί τους ίδιους τους οφειλέτες και δημιουργεί βάρη στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών επιλύει προβλήματα, άλυτα επι δεκαετίες, που ναι μεν επιχειρήθηκε να αντιμετωπισθούν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ωστόσο δε, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε αυτό δεν κατέστη εφικτό. Ενώ παράλληλα μίλησε και για το γεγονός ότι με την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία εισάγονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εντάσσονται στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανασύνταξη της εθνικής μας οικονομίας, την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και τον εκσυγχρονισμό του αναπτυξιακού της μοντέλου.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη – νέα πραγματικότητα που έχει επιφέρει η εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης, η χώρα μας στέκεται όρθια και αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις. Παράλληλα, διορθώνει τα κακώς κείμενα και αποδεσμεύεται από τα βαρίδια που την κρατούσαν στάσιμη.

Το βίντεο της ομιλίας του Βουλευτή:

https://www.youtube.com/watch?v=urBe5AIbpbA