Σταμενίτης: «Για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το μικροκομματικό του συμφέρον»

Στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε σήμερα Κυριακή 25.10.2020 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Βουλευτής Πέλλας υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός στην ομιλία του αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας τονίζοντας ότι: «Είναι πράγματι απορίας άξιο, γιατί ένα κόμμα που κατήργησε την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας όταν ήταν στην κυβέρνηση, που νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και στην κυβερνητική του θητεία διενεργήθηκαν 25.672 πλειστηριασμοί, να έρχεται σήμερα, ως Αντιπολίτευση, και να καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για ένα νομοσχέδιο: που δημιουργεί ένα πλαίσιο μόνιμο, λειτουργικό, και βιώσιμο για τη ρύθμιση των οφειλών των νομικών και φυσικών προσώπων, και μάλιστα με μια από τις βασικές του στοχεύσεις, να είναι η πρόληψη της δημιουργίας ιδιωτικού χρέους». Καταλήγοντας να σημειώσει ότι αν τελικά πρέπει να ψάξουμε τους λόγους για τους οποίους κατατέθηκε αυτή η πρόταση από την Αντιπολίτευση, αυτοί κρύβονται στην επιθυμία τους να βρουν διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκονται και στα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο κ. Σταμενίτης μίλησε για την ετοιμότητα της κυβέρνησης και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που φέρνει η εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης αλλά και τις προκλήσεις της Τουρκίας. Ενώ παράλληλα, έκανε αναφορά στο έργο που έχει παραχθεί όλο αυτό το διάστημα, το οποίο, όπως σημείωσε, θα είχε περισσότερα θετικά αποτελέσματα για την οικονομία και τους πολίτες αν δεν είχε ανακοπεί η ανοδική πορεία από την έκτακτη εμφάνιση της πανδημίας.

Κλείνοντας, ο Βουλευτής σημείωσε ότι καταψηφίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών και ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, με την πλήρη καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, έχουν μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στην ανοδική πορεία της χώρας αλλά και στη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας στο διάστημα της κρίσης.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Βουλευτή:

https://www.youtube.com/watch?v=CnCSKWtal4A