Αναδρομικά συνταξιούχων και τιμητική σύνταξη στους Έλληνες οπλίτες της Κύπρου

«Ομιλία του Βουλευτή Πέλλας στην Ολομέλεια της Βουλής»

Στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες (29.07.2020) στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Βουλευτής Πέλλας στην αρχή της τοποθέτησης του στάθηκε στην κατάθεση της τροπολογίας για την Εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές στις κύριες συντάξεις, ανεξαρτήτως αν έχουν προσφύγει ή όχι στη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που την πιστώνεται η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Σταμενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη χορήγηση ισόβιας τιμητικής παροχής ύψους 200 ευρώ στους Έλληνες οπλίτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμμετείχαν στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, σημειώνοντας ότι είναι μια ρύθμιση περισσότερο συμβολική, τιμή και αναγνώριση στους αγώνες και την ανεκτίμητη προσφορά όλων όσοι έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της πατρίδας και του Έθνους.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου ο Βουλευτής Πέλλας σχολίασε τις ρυθμίσεις που αφορούν:

  • Στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το οποίο επιδοτούνται από το κράτος όλα τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, με υποθήκη την κύρια κατοικία.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να μείνει πιστή στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, το οποίο θα αναμορφώσει τη χώρα και θα της επιτρέψει να γυρίσει οριστικά σελίδα.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας: