Τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου η οριστική επίλυση της υπόθεσης «ΑΘΗΝΑ».

DionisisStamenitis_Vouli

Στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τα μέλη της ομάδας παραγωγών «ΑΘΗΝΑ» και το οποίο αποτελεί σοβαρό κοινωνικό ζήτημα για την περιοχή του Νομού Πέλλας, προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης από το περασμένο καλοκαίρι, το απόγευμα της Τετάρτης συναντήθηκε με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του ζητήματος.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία, ναι μεν κατέθεσε τροπολογία για την επίλυση του ζητήματος, πλην όμως, δεν φρόντισε να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπήρχαν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ασάφειες, ως προς την ισχύ και εφαρμογή της νέας ρύθμισης.

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα όποια κενά και να δοθεί ένα τέλος στην τεράστια ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι βρίσκονται, χωρίς να είναι υπαίτιοι, σε φορολογική ομηρία εδώ και μια δεκαετία.

Συγκεκριμένα, το θέμα έχει πάρει τον τελικό δρόμο επίλυσης καθώς αναμένεται η τελική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου το ζήτημα θα έχει λυθεί οριστικά.