Αίτημα για περαιτέρω ενίσχυση των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη είχε σήμερα (09.11.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης προκειμένου να του καταθέσει το αίτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των Νοσοκομειακών Μονάδων Έδεσσας και Γιαννιτσών με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Μετά την ενίσχυση που υπήρξε κατά την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας με συνολικά πάνω από 90 άτομα και για τα δύο Νοσοκομεία, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι θα πρέπει να περάσουμε άμεσα και στη δεύτερη φάση προσλήψεων του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να αποφευχθεί μελλοντική πίεση στις μονάδες υγείας του Νομού Πέλλας.

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος της εκδήλωσης της πανδημίας και της εξάπλωσης της νόσου  COVID-19 και δεδομένου ότι ο Νομός Πέλλας εμφανίζει το τελευταίο διάστημα, βάσει των στοιχείων, επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, ο Βουλευτής ζήτησε να υπάρξει δεύτερο στάδιο ενίσχυσης με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Παράλληλα, σε επικοινωνία του με το Διοικητή του Νοσοκομείου της Πέλλας κ. Δόντσο, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας και ζήτησε την άμεση καταγραφή των κενών, όπου αυτά υπάρχουν, με σκοπό να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία κάλυψης τους.