Επαναφορά του αιτήματος για σύνδεση του Μουσείου της Πέλλας με το σταθμό Κτελ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.

Επικοινωνία του Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα.

Θετικός ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ στην πρόταση του Βουλευτή

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Σκόδρα είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με βασικό αντικείμενο συζήτησης την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη σύνδεση του Αρχαιολογικού Μουσείο της Πέλλας με το σταθμό Κτελ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” με δρομολόγια που εκτελούνται από τον ΟΑΣΘ. Νωρίτερα από την τηλεφωνική συνομιλία των δυο ανδρών, ο κ. Σταμενίτης με επιστολή είχε παρουσιάσει στον κ. Σκόδρα την ολοκληρωμένη του πρόταση για τη διενέργεια δρομολόγιών από τον ΟΑΣΘ με αφετηρία τον Σταθμό ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τελικό προορισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ, ο Βουλευτής Πέλλας ζήτησε τον περασμένο Οκτώβριο τη σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας του Δήμου Πέλλας με τη Γραμμή ΚΤΕΛ Μακεδονία – Κουφάλια.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση περιλαμβάνει: Τη σύνδεση, μέσω επέκτασης δρομολογίου του ΟΑΣΘ, του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας και του Αρχαιολογικού Χώρου με το σταθμό ΚΤΕΛ και κατ’ επέκταση την πλήρη συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής (Δημοτική Ενότητα Πέλλας του Δήμου Πέλλας).

Από την πλευρά του ο κ. Σκόδρας στάθηκε θετικά απέναντι στην πρόταση του Διονύση Σταμενίτη, τονίζοντας ότι σε πρώτο στάδιο είναι απαραίτητο να εξεταστεί το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την υλοποίηση της. Εν συνεχεία, στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής έστειλε και την πρόταση τροποποίησης στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2019 είχε καταθέσει την εν λόγω πρόταση τόσο στο Γενικό Γραμματέα Μεταφορών όσο και στον Υφυπουργό Μεταφορών, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών με σκοπό την προώθηση του αιτήματος και τέλος της υλοποίησης του

Εδώ μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του Βουλευτή σχετικά με το θέμα: