Αίτημα να ανοίξουν τα Λουτρά Ποζάρ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τηρώντας όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας ο Βουλευτής ζητάει να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν τα Λουτρά Πόζαρ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης με βασικό αντικείμενο το άνοιγμα των Λουτρών Πόζαρ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα του ανοίγματος του χώρου των Λουτρών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τη διασφάλιση της τήρησης όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα, ότι η δημοτική επιχείρηση διαχείρισης των Λουτρών έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και στη λήψη των μέτρων προστασίας ώστε η υποδοχή των επισκεπτών να γίνει με ασφάλεια.

Στα πλαίσια αυτά, ο Βουλευτής είχε επικοινωνία τόσο με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη όσο και με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, με τον οποίο είχε συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας στο Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με το θέμα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταμενίτης, εκτός του αιτήματος για το τριήμερο που έρχεται, ζήτησε να ενημερωθεί για το σχεδιασμό της ηγεσίας του Υπουργείου αναφορικά με τον ιαματικό τουρισμό, σημειώνοντας ότι τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού ενισχύουν τον εσωτερικό τουρισμό μέσα από τη λήψη τριών πρωτοβουλιών:

  1. Για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ, προβλέπεται επαύξηση των κονδυλίων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
  2. Με το πρόγραμμα φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων ώστε να παρέχουν κουπόνια στους εργαζόμενους με στόχο ο ιδιωτικός τομέας να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.
  3. Με την αναβίωση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», ύψους με 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφορικά με το αίτημα για άνοιγμα των Λουτρών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όλοι οι αρμόδιοι διαβεβαιώσαν τον κ. Σταμενίτη ότι θα εξεταστεί και σύντομα θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.