Στον Υπουργό Τουρισμού μαζί με το Δήμαρχο Αλμωπίας.

“Νομοσχέδιο για Ιαματικές Πηγές και θεματικός Τουρισμός”.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα την πρόβλεψη για τη διαχείριση των Ιαματικών Πηγών από Εταιρεία του Δημοσίου (ΙΠΕ) που θα συσταθεί για αυτόν τον σκοπό συζήτησαν σε συνάντηση τους σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2021, με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοίζου, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Χρήστος Μπάτσης.

Από κοινού ο Βουλευτής Πέλλας και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κατέθεσαν πρόταση στον Υπουργό, με την οποία ζητούν στο εν λόγω σχέδιο νόμου να υπάρχει πρόβλεψη για προαιρετική (και όχι υποχρεωτική) παραχώρηση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του δικαιώματος διαχείρισης των Ιαματικών Πηγών και των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών.  Συγκεκριμένα, η πρόταση που κατέθεσαν ο κ. Σταμενίτης και ο κ. Μπάτσης είναι η εξαίρεση, εφόσον οι φορείς διαχείρισης το επιθυμούν, των Ιαματικών Πηγών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, βρίσκονται υπό συγκεκριμένο καθεστώς διαχείρισης και επιπλέον είναι και κερδοφόρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία που έχει το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου, καθώς θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιοποίησης όλων των αναξιοποίητων πηγών ανά την Ελλάδα.

Επίσης, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στα ζητήματα του θεματικού τουρισμού, τομέας στον οποίο η χώρα μας επιβάλλεται να διευρύνει τις τουριστικές της δραστηριότητες και συνεπώς να προσθέσει περισσότερη αξία στο συνολικό τουριστικό της προϊόν. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι τα Λουτρά Ποζάρ σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος τοπίου, μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δε χωρά αμφιβολία ότι τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν έναν τουριστικό προορισμό, πόλο έλξης για 365 ημέρες το χρόνο, και μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στο προφίλ του ελληνικού τουρισμού που δεν περιορίζεται μόνο στο θερινό τουρισμό.

Κλείνοντας, τονίστηκε το γεγονός ότι τα Λουτρά Πόζαρ παρόλο που βρίσκονται σε αναστολή τους τελευταίους μήνες λόγω της επιβολής των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έχουν ενισχυθεί οικονομικά από την Πολιτεία και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να εξεταστεί. Παράλληλα, για ακόμη μια φορά τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Ιαματικό Τουρισμό, μαζί με αυτούς του χειμερινού Τουρισμού, ένα αίτημα το οποίο ο κ. Σταμενίτης το έχει θέσει από την αρχή της επιβολής του δεύτερου γενικού lock down.