Ερώτηση από τον Διονύση Σταμενίτη για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

DionisisStamenitis_Vouli

Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης θέτει το ζήτημα της διάθεσης των προϊόντων των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του ο Βουλευτής, τονίζει ότι σύμφωνα με την απόφαση για αναστολή της δραστηριότητας των κλάδων των λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 2 του Ν. 4497/2017, (για τους οποίους απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια από Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 έως 25 Απριλίου 2020), περιορίζεται ο αριθμός των παραγωγών και εμπόρων που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές. Οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν μείωση στο 50% των παραγωγών και εμπόρων που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές από την εφαρμογή του μέτρου.

Το γεγονός αυτό συνεπάγεται πως ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων των θερμοκηπιακών καλλιεργειών θα παραμείνει αδιάθετο, με αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος.

Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής ζητά από τους Υπουργούς να ενημερωθεί για τις προθέσεις των Υπουργείων αναφορικά με τη λήψη μέτρων κάλυψης των απωλειών που θα προκύψουν, στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί η ερώτηση