Ανοίγει το σύστημα για τις αιτήσεις άμεσης ενίσχυσης των κτηνοτρόφων

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ενημερώθηκε ότι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και στήριξης των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τον κορονοϊό, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, στην οποία οι δικαιούχοι παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ενίσχυσης μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως είναι ήδη γνωστό για το σκοπό αυτό έχουν εγκριθεί  30.155.000 που αφορούν την κάλυψη δαπάνης για τη χορήγηση άμεσης επιχορήγησης μέσω κρατικής ενίσχυσης στον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας. Έτσι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί τη δέσμευση του για  αποζημίωση των κτηνοτρόφων παραγωγών που επλήγησαν από τις συνέπειες που προκάλεσε η εμφάνιση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης της νόσου COVID – 19 και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων είχε επισημάνει τις σημαντικές απώλειες που παρατηρήθηκαν στον κλάδο την αιγοπροβατοτροφίας με μια σειρά από παρεμβάσεις στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και με τακτική επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δραστηριότητα του Βουλευτή αναφορικά με το ζήτημα: