Δήλωση για το φυσικό αέριο στα Γιαννιτσά

Μετά την προ ημερών ενημέρωση από τη Διοίκηση της ΔΕΔΑ αναφορικά με την πορεία εξέλιξης του έργου κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Γιαννιτσών, με την οποία γνωστοποιήθηκε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και αναμένεται η προκήρυξη των έργου στις αρχές του 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δρομολόγηση του έργου για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην πόλη των Γιαννιτσών αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι τη βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη ήταν το έργο να πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΔΑ και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. Σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά τη δημοπράτηση, που τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2021 αλλά και την έναρξη των εργασιών, η οποία αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το έργο εγκατάστασης διανομής φυσικού αερίου, όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή, αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την πόλη των Γιαννιτσών καθώς η τοπική κοινωνία θα επωφεληθεί στον τομέα της ενέργειας, με σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο σε επίπεδο ιδιωτών – νοικοκυριών όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων και μονάδων επεξεργασίας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε και πάλι ότι η εξέλιξη αυτή, όπως και η σύνδεση της πόλης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο που ήδη προχωράει, δεν είναι θετική μόνο για τις δύο πόλεις αλλά για το σύνολο του Νομού Πέλλας καθώς έχει ανοίξει το δρόμο για σύνδεση με το φυσικό αέριο και των περιοχών της Σκύδρας και της Αλμωπίας. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ολόκληρου του Νομού Πέλλας, να έχει και δεύτερη επιλογή στον τομέα της ενέργειας, πέραν αυτής του πετρελαίου.

Η χώρα έχει αφήσει πίσω της την εποχή των καθυστερήσεων και των «δικαιολογιών» και έχει περάσει στην εποχή της συνέπειας μεταξύ λόγων και έργων, και αυτό πλέον εντοπίζεται σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής».

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προηγούμενες ενέργειες του Βουλευτή σχετικά με το θέμα: 

Αλλαγή της απόφασης για εξαίρεση της πόλης των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ

Απαιτούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος του φυσικού αερίου

Το φυσικό αέριο θα έρθει στην πόλη των Γιαννιτσών

Οριστικά τα Γιαννιτσά μέσα στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ