Συναντήσεις με εκπροσώπους της εστίασης και των λαϊκών αγορών

Συναντήσεις με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης και των λαϊκών αγορών πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Το Σάββατο ο Βουλευτής, ύστερα από αίτημα των εκπροσώπων της εστίασης της Έδεσσας και της Σκύδρας, συναντήθηκε με τους καταστηματάρχες της εστίασης, συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Σταμενίτης από την αρχή της επιβολής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους επαγγελματίες της εστίασης του Νομού Πέλλας, με σκοπό να ενημερώνεται για τα αιτήματα αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα μέτρα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και της κάλυψης των πάγιων εξόδων ενώ συζητήθηκε και η ανάγκη για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης που θα συμβάλλουν στο άνοιγμα των καταστημάτων, όταν αυτό επιτραπεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Εν συνεχεία, την ίδια ημέρα, ο κ. Σταμενίτης πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Άσπρο Σκύδρας, με βασικό αντικείμενο της συνάντησης τις επικείμενες αλλαγές του νομοσχέδιου που επεξεργάζεται αυτό το διάστημα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών των λαϊκών αγορών μετέφεραν στο Βουλευτή τις ανησυχίες τους για τις αλλαγές καθώς, όπως σημείωσαν φέρνουν μεγάλες ανακατατάξεις στον τρόπο που λειτουργούν οι λαϊκές. Ο κ. Σταμενίτης από την πλευρά του αφού άκουσε τους προβληματισμούς των παραγωγών δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα και τις προτάσεις τους στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και στο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε και το ζήτημα των αποζημιώσεων λόγω COVID-19, των παραγωγών τομάτας και αγγουριού, αίτημα για το οποίο ο κ. Σταμενίτης έχει ενημερώσει ότι προχωράει, με το φάκελο να βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση.

Σημειώνεται ότι και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικό χώρο.