Προς επίλυση το ζήτημα των εργατών γης

Σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης ενημερώθηκε ότι το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την επίλυση του ζητήματος των εργατών γης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό γίνεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις κατά την έναρξη της περιόδου συγκομιδής, σε περιοχές όπως η Πέλλα και η Ημαθία. Βέβαια, όπως γίνεται κατανοητό, πρώτα θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε λύση και αν υιοθετηθεί δεν θα προκαλέσει προβλήματα στη δημόσια υγεία και δεν θα διακινδυνεύσει την τεράστια προσπάθεια που κάνουν όλοι οι Έλληνες το τελευταίο διάστημα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σχετικά με το σχεδιασμό των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο, στην περίοδο της συγκομιδής οι ανάγκες για εργατικά χέρια αυξάνονται κατακόρυφα. Οι πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ πιστεύω ότι θα δώσουν μια ουσιαστική λύση στο ζήτημα και θα ανακουφίσουν την αγωνία των παραγώγων μας . Αυτό που τόνισα στον Υπουργό είναι ότι όλες οι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν άμεσα, γιατί, κυρίως στην περιοχή του Νομού Πέλλας, ήδη από τις αρχές Μαΐου ξεκινά η συγκομιδή σε διάφορες ποικιλίες προϊόντων όπως τα κεράσια ή τα πρώιμα ροδάκινα. Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι τότε το πρόβλημα θα έχει λυθεί, χωρίς να μπει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία».