Συνέχεια των επαφών για μείωση των απαιτούμενων ενσήμων επιδότησης ανεργίας στους εποχικούς και εκτός Τουρισμού

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει από τον περασμένο Σεπτέμβριο σχετικά με τη μείωση των ενσήμων για τους εποχικούς εργαζόμενους στα εργοστάσια και στις μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων προκειμένου να μπορέσουν με λιγότερα ένσημα να επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης πραγματοποίησε σήμερα (12.11.2020) νέο κύκλο επικοινωνιών με τους αρμόδιους.

Ειδικότερα ο Βουλευτής επικοινώνησε τόσο με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, όσο και με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη αλλά και τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη. Για ακόμη μια φορά ο κ. Σταμενίτης τόνισε την αναγκαιότητα  λήψης σχετικής απόφασης, που θα ρυθμίζει το ζήτημα της επιδότησης από τον ΟΑΕΔ των εποχικών εργαζόμενων σε εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, στα πρότυπα των αποφάσεων που ελήφθησαν για τον Τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Βουλευτή ήρθε ως αποτέλεσμα της αναστολής της λειτουργίας πολλών εργοστασίων λόγω της εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, με συνέπεια πολλοί εργαζόμενοι να μην καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία ένσημα για λάβουν το επίδομα ανεργίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βρούτση και τη Γενική Γραμματέα κ. Στρατινάκη η πρόταση αντιμετωπίζεται θετικά. Όπως ενημέρωσαν το Βουλευτή αυτό το διάστημα εξετάζεται το δημοσιονομικό κόστος της λήψης και εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης και σύντομα θα υπάρχουν τα πλήρη δεδομένα, που θα παρέχουν μια αναλυτική και σαφή εικόνα ώστε το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ να μπορέσουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να ενημερωθείτε για τις πρωτοβουλίες του Βουλευτή σχετικά με το θέμα: 

Μείωση των ενσήμων για επίδομα ανεργίας και στους εποχικά εργαζόμενους, εκτός Τουρισμού.

 

Επαναφορά του αιτήματος μείωσης των ενσήμων για επίδομα ανεργίας και στους εποχικά εργαζόμενους σε εργοστάσια