Μείωση των ενσήμων για επίδομα ανεργίας και στους εποχικά εργαζόμενους, εκτός Τουρισμού.

Σε επικοινωνία του με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη και το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιά, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης ζήτησε την εξέταση του ζητήματος της μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων για επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και εκτός του τομέα του Τουρισμού.

Ο Βουλευτής τονίζει σε επιστολή του ότι λόγω της λήψης των περιοριστικών μέτρων προστασίας, επιχειρήσεις, που απασχολούν εποχικούς εργαζόμενους, οδηγούνται στην αναστολή της λειτουργίας τους. Το ζήτημα που προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι εργαζόμενοι χάνουν ημερομίσθια, είτε γιατί η επιχείρηση που εργάζονται αναστέλλει τη λειτουργία της είτε γιατί οι ίδιοι οδηγούνται σε καραντίνα 14 ημέρων λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο εργαζόμενος να μην καταφέρει να συμπληρώσει τα ένσημα που απαιτούνται ώστε μετά το πέρας της σεζόν να επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής ζήτησε τη διερεύνηση του ζητήματος, τονίζοντας ότι στα πλαίσια της διαρκούς αντιμετώπισης των συνεπειών που προκαλεί η εξάπλωση της νόσου COVID-19, κρίνεται απαραίτητο να εξεταστεί ο τρόπος κάλυψης της απώλειας των ενσήμων για τους εργάτες.

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Σταμενίτης αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως συνέβη στον τομέα του τουρισμού, να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε πολλοί συμπολίτες μας να μην οδηγηθούν σε οικονομική εξαθλίωση.

Παράλληλα, σήμερα ο Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας, σχετική με το ζήτημα.