Εισηγητής στο πολεοδομικό και χωροταξικό νομοσχέδιο ο Δ. Σταμενίτης

Εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας, που συζητείται από σήμερα (27.11.2020) στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, είναι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, επι της Αρχής, ο Βουλευτής Πέλλας αναφέρθηκε στις βασικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου οι οποίες είναι:

Α. Η προστασία του Περιβάλλοντος, μέσα από τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης και την παράλληλη εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.

Β. Η ενίσχυση και στήριξη της εθνικής προσπάθειας για ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Και αυτό το πετυχαίνει προβλέποντας μέτρα όπως ο εκσυγχρονισμός του καθεστώτος των χρήσεων γης και η ενθάρρυνση ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα.

Γ. Και, η προστασία του δικαιώματος της ιδιοκτησίας μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων, όπως για παράδειγμα η μεταφορά του συντελεστή δόμησης, η διευκρίνιση του καθεστώτος των ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων αλλά και η επιτάχυνση των πολεοδομικών σχεδίων.

 

Επιπρόσθετα ο Διονύσης Σταμενίτης στην εισήγηση του παρουσίασε τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου τονίζοντας ότι οι διατάξεις του δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα δόμησης, τακτοποιούν ζητήματα περιβάλλοντος και χρήσεων γης, προωθούν την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού μας αποθέματος και αφήνουν ισχυρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

 

Ολόκληρη την εισήγηση μπορείτε να την  παρακολουθήσετε στο παρακάτω λινκ:

 

Διονύσης Σταμενίτης_Εισήγηση χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο_27.11.2020 – YouTube