Πρώτη προτεραιότητα η βελτίωση των υπηρεσιών ΕΦΚΑ στο Νομό Πέλλας.

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης το απόγευμα της Πέμπτης (13.02.2020). Σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης του στον Διοικητή, ο Βουλευτής επανήλθε θέτοντας για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα της ανάπτυξης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουν τα καταστήματα του ΕΦΚΑ στον Νομό Πέλλας.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο βρέθηκε η περαιτέρω στελέχωση του καταστήματος εξέτασης και έκδοσης συντάξεων του ΕΦΚΑ Έδεσσας, με τον ταυτόχρονο καταμερισμό του όγκου των αιτημάτων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας κατέθεσε πρόταση καταμερισμού των φακέλων (αιτήματα συντάξεων), γεγονός που θα συμβάλλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων.

Παράλληλα, ο κύριος Σταμενίτης επανέφερε το θέμα της λειτουργίας Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. και τμήματος απονομών συντάξεων στην πόλη των Γιαννιτσών, τονίζοντας ότι το 2014 η τότε ηγεσία του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος για δημιουργία γραφείου παραλαβής πιστοποιητικών και δικαιολογητικών προκειμένου να εξεταστούν για την απονομή σύνταξης. Με απόφαση του τότε Διοικητή κ. Σπυρόπουλου προβλεπόταν ότι, σε περίπτωση που τα περιστατικά φτάνουν και ξεπερνούν τα 18 στον αριθμό, τότε οι Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας θα διενεργούνται στην πόλη των Γιαννιτσών και στο οικείο τοπικό κατάστημα.

Στόχος της εν λόγω απόφασης ήταν η καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων όσον αφορά στον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας και έκδοσης των σχετικών αποφάσεων απονομής συντάξεων. Ωστόσο, παρά τις παραπάνω εξελίξεις και ενώ το γραφείο των ασφαλισμένων λειτουργεί κανονικά στην πόλη των Γιαννιτσών εξυπηρετώντας δεκάδες ασφαλισμένους ανά μήνα, η απόφαση για διενέργεια επιτροπών ΚΕΠΑ στο κατάστημα των Γιαννιτσών δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω της ολιγωρίας της απελθούσας κυβέρνησης.