Με απόφαση κυβέρνησης ΝΔ η Έδεσσα αποκτά ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο

Δήλωση Διονύση Σταμενίτη Βουλευτή Πέλλας για το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τρία νέα έργα ΣΔΙΤ, τα οποία εισηγήθηκε ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, εγκρίθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 310 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν την κατασκευή επτά νέων και την ανακατασκευή πέντε υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Κρήτη.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται το Μάιο του 2021 και αναθέτουσα αρχή για τα τρία έργα Δικαστικών Μεγάρων θα είναι η Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Για την Κεντρική Μακεδονία προβλέπεται η κατασκευή τριών νέων Δικαστικών Μεγάρων στις Σέρρες, στην Έδεσσα και στο Κιλκίς, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την εν λόγω εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που τα σημαντικά έργα υποδομών για το Νομό Πέλλας μπαίνουν σε μια σειρά. Με την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας η πόλη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Έδεσσας, το οποίο υλοποιείται.

Επειδή τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών που επιχειρούν να οικειοποιηθούν τη σημαντική αυτή εξέλιξη, είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και οι ηγεσίες των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υποδομών & Μεταφορών αποφάσισαν και προχώρησαν στη διόρθωση της λάθους απόφασης και του παράλογου σχεδιασμού, προεκλογικού χαρακτήρα, της προηγουμένης κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία είχε συνδέσει την τύχη και την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας με την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου του Ηρακλείου.

Αισιοδοξούμε και εργαζόμαστε ώστε στη δεύτερη φάση των έργων να περιλαμβάνεται και το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, ένα έργο ώριμο, το οποίο όπως έχω δηλώσει ενταφιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος».