Η Νέα Δημοκρατία κάνει για τα Δικαστικά Μέγαρα ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση Διονύση Σταμενίτη για το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας.

“Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για ανάθεση του έργου «Ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας» στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης με την ανάθεση υλοποίησης μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., του έργου «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης» αποδεικνύει στην πράξη τη βούληση της σημερινής πολιτικής ηγεσίας να διορθώσει στην πράξη τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη σημερινή απόφαση διορθώθηκε το λάθος που έκαναν χθες, αυτοί που σήμερα εμφανίζονται «δικαιωμένοι». Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που καταργεί ένα πραγματικά πολιτικό έκτρωμα και τροποποιεί τον παράλογο σχεδιασμό που συνέδεε την τύχη και την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας με την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου του Ηρακλείου.

Η εξέλιξη αναφορικά με το ζήτημα της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας είναι μια απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία προσέγγισε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της κατασκευής των Δικαστικών Μεγάρων, Έδεσσας και Γιαννιτσών, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, σε αντίθεση με την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι και το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών είναι και πάλι στο προσκήνιο μετά από τον ενταφιασμό που του επιφύλαξαν οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν θράσος να το αναφέρουν αυτοί που το ξέχασαν και το έθαψαν για 4,5 χρόνια.

Το αίτημα για την κατασκευή και Δικαστικού Μεγάρου στην  πόλη των Γιαννιτσών παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα. Είναι ένα έργο ώριμο, το οποίο όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν ενταφιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος”.