Δήλωση Διονύση Σταμενίτη για την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η καταβολή του 50% της βουλευτικής μου αποζημίωσης, το ελάχιστο που μπορώ να κάνω»

Η υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας τον τελευταίο μήνα δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία μας. Η πανδημία που έχει ξεσπάσει δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να χάσουν χρόνο προχώρησαν στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, όμως αναγκαίων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του προβλήματος.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια και τηρούν τα δύσκολα μέτρα, αισθάνονται και πάλι ασφάλεια ότι το Κράτος είναι παρόν και έτοιμο να τους υπηρετήσει.

Η σημερινή πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού φανερώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. Δεν υπάρχουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Το κάλεσμα του προς τους Βουλευτές του κόμματος μας και η προτροπή του να ακολουθήσουν το παράδειγμα και τα υπόλοιπα κόμματα είναι τρανή απόδειξη ότι αυτήν την κρίση θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, σηκώνοντας ο καθένας από εμάς το βάρος που του αναλογεί.

Προσωπικά, έχω ήδη δηλώσει το αυτονόητο, ότι προχωράω στην καταβολή του 50% της βουλευτικής μου αποζημίωσης για τους επόμενους δύο μήνες, ως το ελάχιστο που μπορώ να κάνω.

Όλοι εμείς, μαζί, συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχει αποδώσει καρπούς κρατώντας την καμπύλη της εξέλιξης του κορονοϊού στη χώρα μας σε χαμηλά επίπεδα. Συνεχίζουμε τη μάχη για να βγούμε νικητές, γρήγορα και με το μικρότερο κόστος.

Ακούμε τους ειδικούς. Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς!

Είναι μια μάχη και ενωμένοι θα την ξεπεράσουμε!