Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αρδευτικά έργα στο Ν. Πέλλας.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, όπου και συναντήθηκε με το νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία των αρδευτικών έργων στο Νομό Πέλλας, ένα ζήτημα το οποίο ο Βουλευτής παρακολουθεί στενά από την αρχή της κοινοβουλευτικής του θητείας.

Πρόκειται για αρδευτικά έργα ΤΟΕΒ και Τοπικών Κοινοτήτων του Νομού Πέλλας, τα οποία οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ έχουν εντάξει στο σχεδιασμό του Υπουργείου και η πορεία τους θα εξαρτηθεί από τη μελετητική ωριμότητα που παρουσιάζουν.

Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός κ. Στύλιος το Βουλευτή, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση μελετών αρδευτικών έργων. Παράλληλα, θα διατεθούν 60 εκ. ευρώ για την κατασκευή τέτοιου είδους έργων, τα οποία όμως παρουσιάζουν ήδη μελετητική ωριμότητα. Τέλος, έργα μικρού κόστους θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Με βάση τα δεδομένα που παρουσίασε ο νέος Υφυπουργός, ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης ζήτησε να υπάρξει χρηματοδότηση της πρότασης έργου του ΤΟΕΒ Καρυώτισσας είτε από το ΠΔΕ είτε μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ, καθώς λόγω του μεγάλου κόστους που απαιτεί η κατασκευή του δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτηθεί από το ΠΑΑ. Πρόκειται για ένα έργο, η πρόταση του οποίου έχει κατατεθεί ήδη από το τέλος του 2014 και παρουσιάζει μελετητική ωριμότητα.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής πρότεινε τη χρηματοδότηση μελετών, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, σε προτάσεις των υπόλοιπων Δήμων του Νομού Πέλλας για κατασκευή αρδευτικών έργων μικρότερου κόστους, προκειμένου εν συνεχεία αυτά να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).