Σταμενίτης στη τηλεδιάσκεψη με ΥΠΑΑΤ: «Αποζημιώσεις και ΕΛΓΑ στις άμεσες προτεραιότητες».

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη και των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Σκύδρας και Ημαθίας που διεξήχθη σήμερα (02.11.2020), συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς, όπως η καταβολή άμεσης ενίσχυσης DeMinimis και ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ, τα οποία ο Βουλευτής έχει θέσει κατ’ εξακολούθηση στον Υπουργό.

Ο κ. Σταμενίτης υποστήριξε από τη πρώτη στιγμή ότι οι παραγωγοί ροδάκινων είναι αναγκαίο να αποζημιωθούν για τις ζημιές που προκάλεσαν στις παραγωγές τα φαινόμενα των έντονων βροχοπτώσεων του Αυγούστου, κάτι που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και το οποίο επιβεβαιώνει το ΥΠΑΑΤ.  Από την άλλη, όπως τόνισε, η κλιματική αλλαγή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται με σταθερή συχνότητα τα τελευταία 4 χρόνια στο Νομό Πέλλας και σε όμορους Νομούς, καθιστούν επιτακτική την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Σκοπός αυτής της πρότασης είναι η ανανέωση του καταλόγου των ζημιογόνων αιτιών που προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ενώ ο Βουλευτής σημείωσε επίσης ότι πρέπει να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο που να ενισχύει οικονομικά τον ΕΛΓΑ.