Αίτημα για ενίσχυση των Δασαρχείων Έδεσσας και Αριδαίας και της Διεύθυνσης Δασών Ν. Πέλλας

Η ενίσχυση των Δασαρχείων Έδεσσας και Αριδαίας και της Διεύθυνσης Δασών Ν. Πέλλας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, ο κ. Σταμενίτης παρουσίασε στον Υφυπουργό την υφιστάμενη κατάσταση των Δασαρχείων και της Διεύθυνσης Δασών Νομού Πέλλας, όσον αφορά σε ανθρώπινο δυναμικό, όπου παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις και αναμένεται να αυξηθούν λόγω προγραμματισμένων συνταξιοδοτήσεων. Δεδομένου ότι τα Δασαρχεία Έδεσσας και Αριδαίας έχουν στον τομέα ευθύνης τους τεράστιες δασικές εκτάσεις και ο Νομός Πέλλας διαθέτει πλούσια δασικά οικοσυστήματα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό κ. Αμυρά  να εξεταστεί η  ενίσχυση της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας και των Δασαρχείων Έδεσσας και Αριδαίας στο πλαίσιο των επικείμενων 500 προσλήψεων (προσωπικού ΠΕ και ΤΕ) που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για τις δασικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο Βουλευτής μετέφερε την ικανοποίηση του προσωπικού των Δασαρχείων Αριδαίας και Έδεσσας για τις εγκρίσεις των κονδυλίων που θα επιτρέψουν την αγορά αυτοκινήτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο ο Βουλευτής Πέλλας παρακολούθησε πολύ στενά, ζητώντας τη συμβολή του Υφυπουργού κ. Αμυρά που ανταποκρίθηκε άμεσα και ικανοποίησε τα αιτήματα.

Τέλος, από πλευράς του Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη τέθηκε και το ζήτημα των εκχερσωμένων εκτάσεων, με τον Υφυπουργό να ενημερώνει ότι η διάταξη, που θα επιλύει το πρόβλημα, είναι έτοιμη και αναμένεται, μετά από έγκριση της γραμματείας της κυβέρνησης, να κατατεθεί στη Βουλή.