Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα συναντήθηκε σήμερα, 19 Απριλίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης για μια σειρά έργων υποδομών, πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης στον Νομό Πέλλας.

Ειδικότερα όσον αφορά των τομέα των Υποδομών, ο Βουλευτής  έθεσε στον Περιφερειάρχη το ζήτημα της χρηματοδότησης μελετών και κατασκευής του νέου δρόμου «Α/Κ Γιαννιτσών – Αλεξάνδρεια – Α/Κ Νησελίου» που θα αποτελέσει τη δεύτερη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό, από την πόλη των Γιαννιτσών. Πρόκειται για ένα θέμα που ο κ. Σταμενίτης το παρακολουθεί στενά και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ενώ σημειώνεται ότι ήδη η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχει χαρακτηρίσει το δρόμο ως κάθετο στην Εγνατία και έχει εκπονήσει τις προτεινόμενες διαδρομές και προμελέτες. Μάλιστα όπως συζητήθηκε, με τη δυνατότητα που δίνει το νέο ΕΣΠΑ για ένταξη μελετόκατασκευής είναι δυνατή η επίτευξη συντόμευσης του χρόνου υλοποίησης του έργου. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί η ολοκληρωμένη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό, καθώς παράλληλα ολοκληρώνονται και οι μελέτες για την παράκαμψη της Βέροιας που θα συνδέσει το δρόμο Σκύδρα – Νάουσα – Βέροια με την Εγνατία. Ακόμη, όσον αφορά τα οδικά δίκτυα ο Βουλευτής στάθηκε και στις εργασίες συντήρησης που είναι απαραίτητες στο κομμάτι του οδικού δικτύου Μαυροβουνίου – Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα του έργου ανακατασκευής και συντήρησης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη). Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη για ένταξη της χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ 2021-2027 της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας παρεμβάσεων για την περιοχή των Λουτρών Λουτρακίου Αλμωπίας και του Παλαιού Αγίου Αθανασίου Έδεσσας, οι οποίες θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.