Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια

Δ. Σταμενίτης: «Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Νομού Πέλλας».

Η πορεία του αιτήματος για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης των προτάσεων αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας που κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο ο  Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Μαΐου 2022 μεταξύ του ιδίου με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλια Κικίλια.

Αναφορικά με το θέμα είχε προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ των δύο  ενώ ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης έχει καταθέσει στον Υπουργό και γραπτώς το σύνολο των προτάσεων που αφορούν έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας – Καϊμάκτσαλαν (προϋπολογισμού περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ – πρόταση ΕΤΑΔ), ανάπλαση τμήματος μονάδων Ιαματικού Τουρισμού, Λουτρών Λουτρακίου Αλμωπίας (προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 εκατομμυρίου ευρώ) καθώς και παρεμβάσεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, που αποτελούν προτάσεις των Δήμων Αλμωπίας και Έδεσσας αντίστοιχα.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν τα περιθώρια υλοποίησης των προτάσεων, οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε τα προαναφερόμενα έργα να είναι έτοιμα προς ένταξη χρηματοδότησης και τέλος, τα χρονοδιαγράμματα. Από την πλευρά του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας υπήρξε θετικός, τονίζοντας ότι πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείο είναι η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος όλων των Περιφερειών της χώρας, γεγονός που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση συνολικά στον τομέα του τουρισμού.

Αναφορικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι οι δυνατότητες του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα αναξιοποίητες πλευρές τις οποίες πρέπει να αναδείξουμε μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα υλοποιηθεί μέσα από τη συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης και των τοπικών Δημοτικών Αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τον Υπουργό συζητήσαμε όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να πετύχουμε την αναβάθμιση των δομών αλλά παράλληλα και τη σύνδεση των τουριστικών προτάσεων που προσφέρει ο Νομός Πέλλας, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ενός πλήρους τουριστικού προϊόντος, με όσα θετικά μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και την τοπική οικονομία».

 

*Φωτογραφία αρχείου