Δήλωση για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη των πολιτών απέναντι στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση και η αύξηση του κόστους στην ενέργεια.

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Σε μια ομολογουμένως δύσκολή συγκυρία για τις οικονομίες παγκοσμίως, η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει τις ουσιαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να μετριάσει το αυξημένο κόστος στην ενέργεια (ρεύμα, θέρμανση, καύσιμα) σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες.

Όπως είχε τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή, η στήριξη θα είναι συνεχής για όσο διάστημα υπάρχει το φαινόμενο και θα γίνεται μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε περισσότερα να πηγαίνουν σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η επιδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και των αγροτών, στοχεύουν στη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας. Πρόκειται για ρυθμίσεις που αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας και στοχεύουν να περιορίσουν το κόστος των αυξήσεων.

Παράλληλα με τα έκτακτα μέτρα, ουσιαστικό ρόλο διαδραματίζουν και οι μέχρι σήμερα πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για μόνιμες μειώσεις σε φορολογικά βάρη, όπως ο ΕΝΦΙΑ, η μείωση της φορολογίας εισοδήματος, η μείωση της προκαταβολής φόρου που πλαισιώνονται από την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών.

Για τον Νομό Πέλλας, μια κατά βάση αγροτική περιοχή αλλά και με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν υπολογίζεται ότι θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη συγκράτηση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες αλλά και στον περιορισμό των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας για τους μικρό-μεσαίους επιχειρηματίες.

Αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέκεται με σχέδιο δίπλα στους πολίτες, προστατεύοντας τους στο μέτρο του δυνατού από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, με μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας όπως τόνισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».