Στο τελικό στάδιο η καταβολή των αποζημιώσεων DeMinimis

Μετά την υπογραφή της απόφασης για την καταβολή των αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας (DeMinimis) από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, η διαδικασία περνάει στο τελικό στάδιο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί με την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών. Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω αποζημιώσεις αφορούν τις ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) του περασμένου Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν ανά στρέμμα για τις ποικιλίες, οι οποίες σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση οι τιμές διαμορφώθηκαν στα 90ευρώ/στρέμμα για τα νεκταρίνια, 100ευρώ/στρέμμα για τα επιτραπέζια και 110/ευρώ συμπύρηνα.
Σε συνέχεια της σημερινής εξέλιξης ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό, ζητώντας να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες από πλευράς ΥΠΑΑΤ.
Επιπρόσθετα, όπως αποσαφηνίστηκε δεν θα υπάρξει συμψηφισμός των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής με τα ποσά του DeMinimis, ζήτημα που είχε απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τους παραγωγούς.