Στην τελική ευθεία οι εργατικές κατοικίες στο Αρχοντικό του Δήμου Πέλλας.

Την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων του πρώην ΟΕΚ ανακοίνωσε σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2022, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Στρατηγικής για την Κοινωνική Στέγαση, ο Διοικητής του Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) κ. Πρωτοψάλτης. Ανάμεσα στην υλοποίηση των εκκρεμών έργων του πρώην ΟΕΚ περιλαμβάνεται και το έργο των εργατικών κατοικιών του Αρχοντικού Δήμου Πέλλας, για το οποίο ο Διοικητής της ΔΙΠΑ ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του. Πρόκειται για 42 κατοικίες, με προϋπολογισμό περίπου στα 6 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Πρωτοψάλτη τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά το οποίο είχε ζητήσει την υλοποίηση του έργου, ώστε επιτέλους να παραδοθεί στις οικογένειες που για δεκαετίες αναμένουν την ολοκλήρωση των κατοικιών.

Αναφορικά με τη σημερινή εξέλιξη ο Βουλευτής δήλωσε: «Στην τελική ευθεία μπαίνει το επόμενο διάστημα ένα πολύπαθο έργο για την περιοχή του Δήμου Πέλλας, αυτό των εργατικών κατοικιών του Αρχοντικού. Όπως ακριβώς είχε δεσμευθεί ο Διοικητής του Δ.ΥΠ.Α κ. Πρωτοψάλτης πριν ένα χρόνο σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε για το εν λόγω ζήτημα.  Διαπιστώνεται λοιπόν, για ακόμη μια φορά, στην πράξη, ότι η σημερινή κυβέρνηση σταθερά και με σχέδιο τακτοποιεί τις εκκρεμότητες του παρελθόντος».

 

 

 

*Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη συνάντηση του Βουλευτή με τον Διοικητή Δ.ΥΠ.Α.