Άμεσα οι ενέργειες για την ολοκλήρωση της μελέτης για το οδικό τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα.

Επιστολή προς των Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών για την ολοκλήρωση της μελέτης για το οδικό τμήμα «Μαυροβούνι-Έδεσσα».

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή και προς τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη, ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση των 3 τελευταίων συμβάσεων που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της μελέτης του οδικού τμήματος Μαυροβούνι – Έδεσσα του δρόμου «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά -΄Εδεσσα».

Συγκεκριμένα ο κύριος Σταμενίτης αναφέρει στην επιστολή του: «…θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με την Διεύθυνση Οδικών Υποδομών έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες προεργασίες προκειμένου να προχωρήσουν οι 3 εναπομένουσες συμβάσεις ώστε να ολοκληρωθεί και να κλείσει η μελέτη για το οδικό τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα του δρόμου «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» και το έργο να καταστεί ώριμο μελετητικά για το κομμάτι αυτό». Συνεχίζει μάλιστα υπογραμμίζοντας ότι: «Δεδομένου ότι τα απαιτούμενα χρήματα (500.000 ευρώ) υπάρχουν και είναι δεσμευμένα στον ενάριθμο του έργου από το 2014, με ενέργειες της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κρίνω αναγκαίο να σας ζητήσω να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έγκριση από πλευράς σας και στην άμεση έναρξη εκπόνησης των υπολοίπων των μελετών. Η μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, μιας και τα χρήματα υπάρχουν, αίρει τυχόν εμπόδια και μας δίνει τη δυνατότητα άμεσης έγκρισης των διαδικασιών».

Στα πλαίσια της συνολικής παρακολούθησης του έργου ο Βουλευτής έχει ζητήσει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον Υπουργό κ. Καραμανλή προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης του έργου και να θέσει εκ νέου το αίτημα για την έγκριση των συμβάσεων που αφορούν στην ολοκλήρωση της μελέτης για το τμήμα «Μαυροβούνι – Έδεσσα».

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Προς ενημέρωση σας θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με την Διεύθυνση Οδικών Υποδομών έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες προεργασίες προκειμένου να προχωρήσουν οι 3 εναπομένουσες συμβάσεις ώστε να ολοκληρωθεί και να κλείσει η μελέτη για το οδικό τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα του δρόμου «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» και το έργο να καταστεί ώριμο μελετητικά για το κομμάτι αυτό. Όπως είναι γνωστό για να προχωρήσουν οι διαδικασίες των 3 συμβάσεων είναι απαραίτητη η έγκριση από πλευράς  ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένου ότι τα απαιτούμενα χρήματα (500.000 ευρώ) υπάρχουν και είναι δεσμευμένα στον ενάριθμο του έργου από το 2014 με ενέργειες της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κρίνω αναγκαίο να σας ζητήσω να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έγκριση από πλευράς σας και στην άμεση έναρξη εκπόνησης των υπολοίπων των μελετών. Η μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, μιας και τα χρήματα υπάρχουν, αίρει τυχόν εμπόδια και μας δίνει τη δυνατότητα άμεσης έγκρισης των διαδικασιών.

Στα πλαίσια της δέσμευσης του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη για την έναρξη των διαδικασιών και την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα αλλά και της ευθύνης που έχουμε απέναντι στου πολίτες της Πέλλας, είναι υποχρέωση όλων μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ώστε το μεγάλο αυτό έργο που θα αποτελέσει πραγματική ανάσα ζωής για τον Νομό Πέλλας και θα βγάλει την περιοχή από τη συγκοινωνιακή απομόνωση, να αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά.