Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση η κατασκευή του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού ισχύει στο ακέραιο

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καραγιάννη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης το πρωί της Δευτέρας, οπότε και ζήτησε την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ολοκλήρωση των μελετών του έργου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα. 

Στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός προεκλογικά, το έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και της κυβέρνησης. Για να μπορέσει όμως να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα όλων των πολιτών του Νομού Πέλλας για την κατασκευή του δρόμου είναι απαραίτητο να γίνουν μια σειρά από ενέργειες που θα λύσουν τα προβλήματα που παρουσιάζει η εξέλιξη του, ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ενέργειες τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε δραματικά.

Σήμερα δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες του θράσους ορισμένων που μιλάνε για ανακολουθία λόγων και έργων και για καταδίκη του Νομού Πέλλας σε συγκοινωνιακή απομόνωση όταν:

Πρώτον,  συμμετείχαν σε κυβέρνηση, ως Υφυπουργοί, που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει 1 εκατομμύριο ευρώ για την χρηματοδότηση των υπόλοιπων τεχνικών μελετών (υπό-μελέτες) των δυο παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών που απαιτούνταν για να θεωρηθεί το έργο επιλέξιμο και έτσι το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ τον Μάιο του 2012.

Δεύτερον, υποστήριζαν κυβέρνηση, ως μέλη κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία δεν εξασφάλισε ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή των δύο παρακάμψεων ( Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών). Η κατασκευή των παρακάμψεων είναι αδύνατο να ξεκινήσει αν δεν υπάρχουν χρήματα. Δεν το γνώριζαν άραγε αυτό οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Πέλλας της περιόδου 2015 – 2019;

Τρίτον, υποστήριζαν κυβέρνηση που καθυστέρησε 3,5 χρόνια να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να γίνουν οι απαλλοτριώσεις και όταν, επιτέλους, τις χρηματοδότησε δεν μπόρεσε να τις ολοκληρώσει με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να χαθούν.

Επειδή οι πολίτες της Πέλλας δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και για να είμαστε συγκεκριμένοι, το Υπουργείο Υποδομών ξεκαθαρίζει ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού ισχύει στο ακέραιο και προχωράει άμεσα στις διαδικασίες που απαιτούνται. Σήμερα υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε μέσα στη θητεία της νέας κυβέρνησης:

  1. Να ξεκινήσει η κατασκευή των παρακάμψεων Χαλκηδόνα και Γιαννιτσά, αφού πρώτα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.
  2. Να ολοκληρωθεί η εκπόνηση των μελετών για το κομμάτι Μαυροβούνι – Έδεσσα.  
  3. Να ξεκινήσουν οι μελέτες για τη βελτίωση των κομματιών Μελίσσι – Μαυροβούνι και Χαλκηδόνα – Παραλίμνη.