Επικοινωνία Σταμενίτη με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για προτάσεις έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης για Νοσοκομεία Γιαννιτσών & Έδεσσας

Με

Με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη επικοινώνησε σήμερα, 08 Μαρτίου 2023, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να ενημερωθεί για τις προς ένταξη προτάσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν έργα για τις Νοσοκομειακές Μονάδες Γιαννιτσών και Έδεσσας.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης παρεμβάσεων στις υποδομές υγείας της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η 3η ΥΠΕ έχει καταρτίσει κατάλογο προτάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών των Νοσοκομειακών Μονάδων Γιαννιτσών και Έδεσσας συνολικού προϋπολογισμού και για τις δύο 5.934.000 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει:

  1. Για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών: α. Επέκταση της Μ.Ε.Θ. (από 6κλινη σε 12κλινη) στο χώρο της υφιστάμενης Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας σε έκταση περίπου 500 m2, προϋπολογισμού 1.488.000 εκ. ευρώ. β. Ανακαίνιση Χειρουργείων, η οποία θα αφορά σε πέντε (5) άσηπτες χειρουργικές αίθουσες και μία (1) σηπτική με τους βοηθητικούς χώρους αυτών και ανακαίνιση του χώρου του Μαιευτηρίου συνολικής έκτασης 1.400τ.μ., προϋπολογισμού 1.736.000 εκ. ευρώ.
  2. Για το Νοσοκομείο της Έδεσσας: α. Κατασκευή 6 κλινών ΜΕΘ (Οικοδομικά, Η/Μ, Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός), προϋπολογισμού 1.180.000 εκ. ευρώ. β. Ανακαίνιση χειρουργείων 1ου και 2ου ορόφου, προϋπολογισμού 1.080.000 εκ. ευρώ. γ. 100 ηλεκτροκίνητες κλίνες, προϋπολογισμού 450.000 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι η δυνατότητα που μας παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παρεμβάσεις σε υποδομές και αναβάθμιση των υποδομών υγείας είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Στη συνομιλία του με τον κ. Μπογιατζίδη τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου και ο ίδιος να υποστηρίξει τις προτάσεις της 3ης ΥΠΕ.