Το Υπ. Υποδομών προχωρά στην υπογραφή 3 συμβάσεων για την ολοκλήρωση της μελέτης «Μαυροβούνι – Έδεσσα»

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του για το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης είχε επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη προκειμένου να ενημερωθεί  για την πορεία εξέλιξης του έργου.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για το στάδιο που βρίσκεται το αίτημα που είχε καταθέσει ο ίδιος με επιστολή του στις 13.11.2019 και με την οποία ζητούσε να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση των 3 τελευταίων συμβάσεων που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της μελέτης του οδικού τμήματος Μαυροβούνι-Έδεσσα του δρόμου «Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα».

Σύμφωνα με το κ. Καραγιάννη το Υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής των 3 συμβάσεων (κόστους 139.000 έκαστη) με την ανάδοχη εταιρεία εκπόνησης της μελέτης, γεγονός που αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην πορεία υλοποίησης του έργου.

Αναφορικά με την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Με την υπογραφή των 3 συμβάσεων για την εκπόνηση της μελέτης του τμήματος Μαυροβούνι – Έδεσσα πραγματοποιείται ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα. Από τον περασμένο Νοέμβριο είχα ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη ότι υπάρχουν δεσμευμένα χρήματα (500.000 ευρώ) για τον σκοπό αυτό ήδη από το 2014 και την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να περιμένουν, καθυστερώντας δραματικά την συμβασιοποίηση της μελέτης».

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ενέργειες του Βουλευτή σχετικά με το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα : https://stamenitis.gr/oloklirwsh-meleths-maurovouni-edessa/