Διαρκής η στήριξη της κυβέρνησης στους πολίτες απέναντι στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας

«Νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης σε νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες».

Σε δήλωση αναφορικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσίαση των παρεμβάσεων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα προχώρησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το νέο πακέτο στήριξης των πολιτών προκειμένου να προστατευτούν από τις αυξήσεις στην ενέργεια αποδεικνύουν τη βούληση της κυβέρνησης να λαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες ώστε κανένας πολίτης να μη μείνει απροστάτευτος απέναντι σε αυτήν την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και παράλληλα να μην υπάρξουν αλυσιδωτές συνέπειες και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Για το μήνα Ιανουάριο η κυβέρνηση θα δαπανήσει 400.000 εκ. ευρώ για την εφαρμογή του νέου πακέτου στήριξης που μεριμνά για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους επαγγελματίες ενώ όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και ανάλογα θα προχωρά σε παρεμβάσεις

Η χώρα μας μάλιστα προχωρά πρώτη ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ΕΕ, μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και στη στήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να μην επηρεαστούν σημαντικά, κάτι που σε αντίθετη περίπτωση θα επηρέαζε τη λειτουργία τους, την ανάπτυξη τους αλλά και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας που προσφέρουν. Επίσης, η επέκταση της στήριξης του πρωτογενούς τομέα με την επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων, που έρχεται να προστεθεί στην κάλυψη του κόστους του μεγαλύτερου μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελεί ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των παραγωγών μας».