Επικοινωνία Σταμενίτη με Γεωργαντά: Στο επίκεντρο το θέμα των ενισχύσεων λόγω βροχοπτώσεων και Ουκρανίας.

Επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά είχε χθες, 05 Οκτωβρίου 2022, αργά το απόγευμα, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης με θέμα τις κινήσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά τις ενισχύσεις των παραγωγών, πρώτον για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους (ροδάκινα -συμπύρηνα, επιτραπέζια, νεκταρίνια-, σταφύλια, αχλάδια, δαμάσκηνα κ.α.) από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου και δεύτερον, για την απώλεια εισοδήματος λόγω της χαμηλής ζήτησης των προϊόντων (ροδάκινα, σταφύλια, μήλα κ.α.), ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Βουλευτής τόνισε στον Υπουργό ότι η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ανακοίνωση των αποφάσεων της αναφορικά με τον τρόπο της ενίσχυσης των παραγωγών προκειμένου οι ίδιοι να γνωρίζουν και μην αισθάνονται ανασφάλεια.

Όπως σημείωσαν και ο Υπουργός και ο Βουλευτής, σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους παραγωγούς που δοκιμάζονται τόσο από τα καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική κρίση όσο και από τις συνέπειες που επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία.