Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η κατασκευή νέων Δικαστικών Μεγάρων στις πόλεις της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

DionisisStamenitis_Vouli

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κώστα Τσιάρα επισκέφθηκε την Τρίτη (06/08/2019) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να συζητήσει το θέμα της ανέγερσης νέων Δικαστικών Μεγάρων στις πόλεις της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο των Γιαννιτσών ο κος Σταμενίτης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι από το 2006 έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου καθώς είχε πραγματοποιηθεί η παραχώρηση έκτασης 4 στρ, καθώς επίσης έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής από την εταιρεία ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Για το ζήτημα του Μεγάρου της Έδεσσας ο Βουλευτής επισήμανε στον Υπουργό ότι βάσει των ανακοινώσεων της προηγούμενης κυβέρνησης  έχει εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας και το έργο βρίσκεται στο στάδιο ένταξης στο ΣΔΙΤ. Ζήτησε ωστόσο να διερευνηθεί η κατάσταση του ζητήματος αυτήν τη χρονική στιγμή.

Από την πλευρά του ο Υπουργός επισήμανε στον κύριο Σταμενίτη ότι τα έργα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσω της χρηματοδότησης του ΣΔΙΤ, αφού πρώτα  διαπιστωθεί η μελετητική ωριμότητα ώστε να αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ραντεβού μεταξύ των δύο ανανεώθηκε για το τέλος Σεπτεμβρίου οπότε τα ζητήματα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα βρίσκονται σε θέση να εξετάσουν ποια έργα εμφανίζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά ώστε να ενταχθούν στο ΣΔΙΤ.