Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη.

Το πρόβλημα έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα στο επίκεντρο της συνάντησης.

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στον πρωτογενή τομέα και δεν είναι άλλο από την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση η όποια περιλαμβάνει τη σύνδεση του ΚΕΑ με την αγροτική εργασία.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής πρότεινε να εξεταστεί η σύνδεση του επιδόματος ΚΕΑ με την εργασία στον πρωτογενή τομέα, που θα δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους, εφόσον το επιθυμούν, να εργάζονται και παράλληλα να μην χάνουν το δικαίωμα λήψης του επιδόματος και κατ’ επέκτασιν να αυξήσουν το εισόδημα τους. Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης, με αυτόν τον τρόπο θα δοθούν κίνητρα σε ανθρώπους που ανήκουν στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα να απασχοληθούν στον αγροτικό τομέα και έτσι σταδιακά να μειωθεί η εξάρτηση της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας μας από το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό που προέρχεται από τρίτες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επίσης και συνταξιοδοτικά ζητήματα, με τον Βουλευτή να θέτει εκ νέου στον Υπουργό  το θέμα της κατώτατης σύνταξης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και ειδικότερα αυτών που λαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλά ποσά, γεγονός που δημιουργεί μια αίσθηση αδικίας στη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων. Ενώ, επανάφερε και το θέμα εφαρμογής ενιαίων κανόνων στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για τους εργαζόμενους, μέλη οικογενειών, που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με αναπηρία.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα, εξετάζεται να περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που θα λύνουν προβλήματα και αποκαθιστούν αδικίες.