Αναδρομική επιδότηση στο ρεύμα για αγροτική χρήση, επιχειρηματική χρήση και αρτοποιεία

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενισχύεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε αγρότες.

Η ενίσχυση αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του 2022 για αγροτικές παροχές ανεξαρτήτως ορίου ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης.

Το θέμα είχε συζητήσει σε συνάντηση του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης στα μέσα Δεκεμβρίου, ο οποίος είχε τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης της αυξημένης μονάδας ρεύματος για τους παραγωγούς, ιδιαίτερα για τις περιόδους αυξημένης παραγωγικής δραστηριότητας.

Η απόφαση αφορά επίσης όλους του μη οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με επιχειρηματική δραστηριότητα, οι οποίοι έχουν παροχές ισχύος μέχρι και 35 kVA, ή έχουν κύρια δραστηριότητα με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 10.71, (Αρτοποιία παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής ) ήτοι αρτοποιεία, ανεξαρτήτως ορίου ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης.